محبوب ترین ها

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

مفهوم Front End و Back End چیست و چه تفاوتی دارند؟

مفهوم Front End و Back End چیست و چه تفاوتی دارند؟

به طور کلی فرانت اند به بخش قابل مشاهده و بک اند به بخش غیر قابل مشاهده یک وبسایت یا نرم افزار برای کاربران گفته می شود.

برای فهم راحت تر فرانت اند مانند بدنه ماشین و بک اند مانند شاسی و چرخ های ماشین است.
برای مطالعه بیشتر درباره ی فراند اند و بک اند با ما در زام دیزاین همراه باشید.

 

Front-End چیست؟

به طور کلی فرانت اند یا Front End، به بخش قابل مشاهده‌ی یک وب سایت یا نرم افزار توسط کاربران می‌ گویند. برنامه نویس فرانت اند باعث می شود که کاربر به راحتی با وب سایت ارتباط برقرار کند.
انتخاب رنگ ها، طراحی شکل دکمه ها و منو ها از وظایف برنامه نویس فرانت اند محسوب می شود.

 

تفاوت توسعه دهنده فرانت اند و طراح رابط کاربری:

فرانت اند به دو بخش اصلی طراحی و توسعه رابط کاربری تقسیم می ‌شود.
توجه داشته باشید که نباید توسعه دهنده فرانت اند را با طراح گرافیکی یا طراح (UI) یکسان دانست.
به طور کلی توسعه دهنده های فرانت اند اطلاعات جامع و کاملی درباره برنامه نویسی دارند و تمام تغییرات لازم در ظاهر سایت را به کمک کد نویسی انجام می دهند؛ اما یک طراح تجربه رابط کاربری یا همان طراح UI معمولا هیچ دانشی درباره ی برنامه نویسی ندارد.
طراحانUI دکمه ها و دیگر المان های موجود در وبسایت را توسط نرم افزار هایی مانند فوتوشاپ و فیگما طراحی می کنند و این توسعه دهندگان فرانت اند هستند که می توانند اصطلاحا به المان های طراحی شده جان ببخشند!
آنها به کمک کد نویسی می توانند انیمیشن های خاصی را برای دکمه ها تعریف کنند.
پس به طور کلی وظیفه اصلی طراحان گرافیک طراحی المان ها و وظیفه اصلی توسعه دهندگان فرانت اند جان بخشیدن به یک طرح از طریق کد نویسی است
اگر می خواهید در رابطه با طراحی رابط کاربری مطالعه کنید مقاله UI و UX چیست و چه تاثیری در سایت دارند را مطالعه کنید.

 

یک توسعه دهنده فرانت اند چه چیز هایی را باید بداند؟

همانطور که در بالاتر به آن اشاره شد برنامه نویسان فرانت اند باید به کدنویسی مسلط باشند. فریم ورک های مختلفی برای استفاده توسعه دهندگان فرانت اند وجود دارد که بهترین های آنها عبارتند از:

React، Angular، JQuery، Vue.js و همچنین کتابخانه هایی مانند Bootstrap، Tailwind و...

از آنجایی که توسعه دهندگان فرانت اند رابطی بین طراحان UI وتوسعه دهندگان بک اند هستند باید تا حدودی در این مباحث نیز تسلط و مهارت داشته باشند.

 

Back-End چیست؟

Backend به بخشی از یک وب سایت یا نرم افزار می‌گویند که برای کاربران قابل مشاهده نیست. بدیهی است که کاربران به کدهای نوشته ‌شده در بک اند یا اصطلاحا پشت صحنه یک سایت دسترسی ندارند و نمی‌ توانند آن‌ها را مشاهده کنند.

هدف برنامه نویسان بک اند دریافت اطلاعات مورد نیاز کاربر از پایگاه ‌داده و نمایش آن به کاربر است.
بنابراین Backend از دو بخش منطق سایت و پایگاه داده تشکیل شده است.
برای طراحی سایت های ساده یا اصطلاحا استاتیک می توان فقط از کدنویسی فرانت اند استفاده کرد که در این صورت سایت پویا نیست و تغییرات آن را باید به صورت دستی انجام داد. امروزه این نوع سایت ها کمتر دیده می شوند.
برای سایت های فروشگاهی مانند دیجی کالا وجود بخش بک اند بسیار حیاتی و ضروری است و نمی توان بدون وجود آن آنها را مدیریت کرد.
به طور کلی توسعه دهندگان بک اند با اتصال سایت به یک پایگاه داده اطلاعات پردازش شده توسط منطق سایت را به کاربر نمایش می دهند.
به چنین سایت هایی که به یک پایگاه داده متصل هستند سایت های پویا یا داینامیک می گویند.

 

یک توسعه دهنده بک اند چه چیز هایی را باید بداند؟

توسعه دهندگان بک اند، برخلاف برنامه نویسان فرانت اند که به جز زبان های برنامه نویسی ظاهر وبسایت باید تا حدودی با اصول طراحی و همچنین نحوه کد نویسی در بخش بک اند آشنا باشند؛ فقط کافی است که به یک یا دوزبان رایج تر کدنویسی در بخش بک اند مسلط باشند.
بدیهی است که تسلط به تمام زبان های برنامه نویسی بک اند ضروری نمی باشد زیرا می توان با تسلط داشتن به یک زبان تبدیل به یک توسعه دهنده بک اند شوید.
زبان های رایج برنامه نویسی بک اند چه هستند:
Java، PHP، C#، Ruby، Python

 

کدام یک برای برنامه نویسی بهتر است؟ فرانت اند یا بک اند؟

در حقیقت پاسخ به این سوال بستگی به علایق شخصی خودتان و نوع پروژه دارد!
با توجه به آنچه گفته شد اگر به تغییرات در ظاهر سایت علاقه مند هستید بهتر است فرانت اند را انتخاب کنید ولی اگر به فعالیت در بخش های پیچیده تر مانند مدیریت پایگاه داده علاقه مند هستید بهتر است در بخش بک اند فعالیت کنید.

 

یادگیری کدام یک آسان تر است؟

از آنجایی که برنامه نویسان فرانت با ظاهر سایت سروکار دارند معمولا از یک چهارچوب مشخص پیروی می کنند. پس کافی است که به قوانین آن تسلط داشته باشید؛ ولی یادگیری بک اند اینگونه نیست و مباحث بسیار پیچیده و نامحدودی در آن وجود دارد. بدیهی است که همواره ممکن است با چالش های متفاوتی در پروژه رو به رو شوید که قابل پیش بینی نیستند؛ به همین دلیل یادگیری بک اند نسبت به فرانت اند دشوار تر است وبه زمان بیشتری برای تسلط نیاز دارد.

نظرات (0)

ثبت نظر