محبوب ترین ها
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

مرورگر چیست؟ هر کدم چه مزایا و معایبی دارند؟
هرشخصی برای جستجو در اینترنت و مشاهده صفحات وب نیازمند به یک نرم افزار است که با استفاده از ان بتواند مطالبی که به دنبال آنهاست پیدا کند. این نرم افزارها همان مرورگرها (Browser) هستند.
در این مطلب قصد داریم با مرورگرهای اینترنت و مزایا و معایب هرکدام بیشتر آشنا شویم.
در گذشته تنها مرورگری که مردم از آن استفاده می کردند اینترنت اکسپلور (IE) بود. این مرورگر خیلی ظاهر جذابی نداشت و مردم اکثرا برای خواندن مطالب از این Browser استفاده می کردند.
امروزه می توانیم با کمک مرورگرهای جدید به فایل های صوتی، فیلم، متن... دسترسی داشته باشیم و به هرآنچه درجستجوی آن هستیم دست یابیم.
از جمله معروف ترین مرور گرها می توان به گوگل کروم، فایرفاکس، اپرا، سافاری و... اشاره کرد.
گوگل کروم (Google Chrome)
محبوب ترین و پر استفاده ترین مرورگر برای جستجو در وب گوگل کروم است. کروم در سال 2008 توسط گوگل برای ویندوز منتشر شد و با سرعتی باورنکردنی رشد کرد. کروم تقریبا تبدیل به یک مرورگر بی رقیب شده، اما علت این حجم از محبویت بین مردم چیست؟
یکی از ویژگی های گوگل کروم سرعت بالای آن است. در بعضی از مرورگرها بعد از باز کردن تعدادی تب سرعتشان افت می کند و کار با انها دشوار یا از یک جایی به بعد کار با آنها آزار دهنده می شود. گوگل کروم بسیار سرعتی بیشتری نسبت به دیگر مرورگرها دارد و با بهینه سازی استفاده از رم سیستم، فشاری روی کامپیوتر ما وارد نمی کند.
یکی از دلایلی که کروم را از دیگر مرورگرها متمایز می کند سادگی آن است. تقریبا هرکسی با هر سطح از سواد می تواند از کروم استفاده کند. حتی اگر آشنایی با وب نداشته باشد. کروم دارای ابزاری پیشرفته برای شخصی سازی صفحه اصلی این مرورگر است که به نوبه خود جذاب است.
مزایای گوگل کروم
-
سرعت بالا: گوگل کروم به دلیل بهینهسازی خوب، سرعت بارگیری صفحات وب را به طرز چشمگیری افزایش داده است.
-
امنیت بالا: این مرورگر از امنیت بالایی برخوردار است و از بسیاری از حملات سایبری جلوگیری میکند.
-
پشتیبانی از افزونهها: کروم افزونههای متنوعی مثل Google Translate و پشتیبانی از فایلهای PDF دارد.
-
محیط کاربری ساده: حتی افرادی که دانش کمی از اینترنت دارند، میتوانند به راحتی از این مرورگر استفاده کنند
معایب گوگل کروم
-
مصرف زیاد باتری: کروم در مصرف انرژی باتری عملکرد ضعیفی دارد.
-
استفاده زیاد از حافظه و سیپییو: این مرورگر برای عملکرد بهینه نیاز به منابع زیادی دارد.
-
عدم حفظ حریم خصوصی: گوگل کروم ممکن است اطلاعات کاربران را به شرکتهای دیگر منتقل کند
فایرفاکس (Fire Fox)
فایرفاکس جزو مرورگر های خوب به حساب می آید و در پلتفرم های مک، لینوکس، IOS و اندروید قابل اجراست. فایرفاکس بعد از کروم در رتبه دوم پراستفاده ترین مرورگرها قرار دارد ولی با این حال فاصله زیادی با کروم دارد اما علت این فاصله چیست؟
در گذشته فایرفاکس نسبت به کروم بسیار کندتر بود و کاربران از استفاده از آن رضایت نداشتند و این دلیل موقعیت کنونی فایرفاکس می باشد. البته در نسخه های جدیدتر این مرورگر سرعت بیشتری پیدا کرده است و نسبت به کروم رم کمتری مصرف می کند.
استفاده از فایرفاکس با لپ تاپ یا موبایل توصیه نمی شود! زیرا این مرورگر به سرعت شارژ باتری را به اتمام می رساند. به جای استفاده از فایر فاکس در لپ تاپ می توان از کروم یا Edge استفاده کرد.
مزایای فایرفاکس
-
حریم خصوصی: فایرفاکس نسبت به گوگل کروم از نظر حریم خصوصی بهتر عمل میکند.
-
مصرف کمتر رم: نسبت به کروم، فایرفاکس از رم کمتری استفاده میکند.
-
سرعت مناسب: فایرفاکس سرعت قابل قبولی در بارگذاری صفحات وب دارد.
معایب فایرفاکس
-
مصرف زیاد باتری: فایرفاکس نیز مانند گوگل کروم، در مصرف باتری لپتاپها عملکرد خوبی ندارد.
-
عدم پشتیبانی از ActiveX: فایرفاکس برخی از تکنولوژیهای قدیمی را پشتیبانی نمیکند.
اپرا (Opera)
این مرورگر نیز محبوبیت خوبی کسب کرده، ولی جایگاهش حتی نزدیک فایرفاکس و کروم هم نیست. این مرورگر حتی در برخی زمینه ها از فایر فاکس و کروم هم بهتر است، اما نتوانسته سهم خیلی زیادی از بازار کسب کند.
این مرورگر مانند کروم و فایرفاکس قابلیت زیادی برای تغییر تم و ظاهر مرورگر به کاربر نمی دهد، اما نسبت به دیگر مرورگرها افزونه های بیشتری به کاربر ارائه می دهد. اپرا از برنامه های اصلی مانند: واتساپ، اینستاگرام، فیسبوک پشتیبانی می کند.
مزایای اپرا
-
افزونههای زیاد: اپرا افزونههای متنوعی دارد که به کاربران امکان میدهد ویژگیهای مختلفی را به مرورگر خود اضافه کنند.
-
امنیت بالا: این مرورگر از نظر امنیتی عملکرد خوبی دارد.
-
پشتیبانی از پلتفرمهای مختلف: اپرا روی اکثر پلتفرمها قابل استفاده است.
معایب اپرا
-
سرعت کم در ویندوز ۸ به بالا: اپرا در برخی از سیستمعاملها سرعت کمی دارد.
-
پیچیدگی تنظیمات: برخی از تنظیمات اپرا برای کاربران جدید پیچیده است.
اینترنت اکسپلور (Internet Explorer)
اینترنت اکسپلور در سال 1995 همراه با ویندوز 98 توسط شرکت بزرگ مایکروسافت منتشرشد و در زمان انتشارش بسیار مورد استقبال قرار گرفت و به دلیل اینکه جزو اولین مرورگرها بود و در زمان خودش کیفیت خوبی داشت انتخاب اول ( و تا زمان زیادی تنها انتخاب) کاربران بود. البته بعد از مدتی با ظهور کروم و فایرفاکس محبوبیت این مرورگر کمتر و کمتر شد. تا جایی که مایکروسافت تصمیم به بازنشست کردن آن و معرفی مرورگر جدید خود را گرفت.
مزایای اینترنت اکسپلورر
-
ولین مرورگر اینترنت: این مرورگر در ابتدا جزو اولینها بود و در زمان خودش امکانات خوبی داشت.
-
نصب پیشفرض روی ویندوز: بهطور پیشفرض بر روی اکثر سیستمعاملهای ویندوز نصب شده است.
-
سادگی استفاده: استفاده از آن برای کاربرانی که تجربه کمی دارند، ساده است.
معایب اینترنت اکسپلورر
-
سرعت کم: این مرورگر سرعت پایینی در بارگذاری صفحات دارد.
-
ناسازگاری با تکنولوژیهای جدید: این مرورگر با بسیاری از تکنولوژیهای جدید سازگار نیست
سافاری (Safari)
کمپانی اپل در سال 2003 مرورگر سافاری را برای IOS و Mac منتشر کرد. سافاری قابلیت اجرا بر روی دیگر سیستم عامل ها مانند ویندوز را دارد ولی مانند مرورگری که در مک استفاده می شود نخواهد بود.
به این دلیل که این مرورگر برای مک و IOS طراحی شده مخاطبان زیادی ندارد، ولی اگر از این پلتفرم ها استفاده می کنید بهترین مرورگر بین تمام مرورگرها برای این سیستم عامل ها سافاری است.
مزایای سافاری
-
سرعت بالا: سافاری سرعت بالایی در بارگذاری صفحات وب دارد.
-
امنیت بالا: این مرورگر برای محافظت از اطلاعات کاربران امنیت بالایی دارد.
-
ادغام با سیستمعاملهای اپل: سافاری بهترین گزینه برای کاربران محصولات اپل است.
معایب سافاری
-
عدم پشتیبانی از سایر پلتفرمها: سافاری فقط روی محصولات اپل عملکرد بهینه دارد.
-
کمبود امکانات شخصیسازی: این مرورگر امکانات زیادی برای شخصیسازی ندارد.
تفاوت موتور جستجو و مرورگر
یکی از اشتباهات رایج بین کاربران، استفاده اشتباه از عبارات مرورگر و موتور جستجو است. در حالی که این دو عبارت، دو مفهوم کاملا متفاوت اند.
مرورگر: مرورگر نرم افزاری است که روی گوشی یا سیستم نصب شده و دسترسی ما به وب سایت های محتلف را فراهم می کند.
موتور جستجو: موتورهای جستجو وب سایت هایی هستند که به ما کمک می کنند اطلاعاتی که دنبال آن هستیم را پیدا کنیم. موتورهای جستجو با خزنده های خود، وب سایت های مختلف موجود در اینترنت را بررسی و ایندکس می کنند تا زمانی که ما به دنبال عبارت یا موضوع خاصی هستیم ما را به بهترین نتیجه راهنمایی کنند. داشتن مطالب مفید و سئو مناسب در سایت، باعث می شود یک وب سایت در نتایج گوگل در رتبه های بالاتر نمایش داده شود. برای اطلاعات بیشتر درباره سئو پیشنهاد می کنیم مقاله «سئو چیست؟» را مطالعه کنید.
معروف ترین موتور جستجو گوگل است که تقریبا هیچ رقیبی ندارد. دومین موتور جستجوی معروف بینگ است که متعلق به مایکروسافت بوده و اختلاف زیادی با گوگل دارد.
مرورگرها چگونه کار می کنند؟
یک مرورگر می تواند مخاطب را به هرجایی در وب ببرد و مطالب را از هرجای وب برای مخاطب نمایش دهد. اما چگونه این اطلاعات را به دست می آورد؟
اطلاعات از طریق پروتکل HTTP (Hyper Text Transfer Protocol ) که به معنای پروتکل انتقال ابرمتن است منتقل می شود. HTTP وظ یفه نحوه ی انتقال عکس، ویدئو، متن و هر چیزی که مخاطب می خواهد اس ت را دارد. این اطلاعات باید به گونه ای اشتراگ گذاری شوند که در قالبی ثابت برای هر مرورگری به طور یکسان نمایش داده شوند. مرورگر اطلاعات را از طرف سرور دریافت می کند و با استفاده از موتور رندرینگ (Rendering Engine) آنها را به صورت زبانه HTML ترجمه می کند تا کاربر بتواند اطلاعات را مشاهده کند.
نتیجهگیری
هر مرورگر ویژگیها، مزایا و معایب خاص خود را دارد. در انتخاب مرورگر، مهم است که به نیازهای خود توجه کنید؛ آیا سرعت برای شما اهمیت دارد؟ آیا امنیت برایتان اولویت دارد؟ این تصمیمها باید با توجه به نیاز شما انجام شود.
نظرات (0)